Fruitpacking District

Nieuwbouwproject in Barendrecht

Fruitpacking District is de nieuwe wijk direct aan het treinstation van Barendrecht. Hier realiseert Emborion als gebiedsontwikkelaar zo’n 3.000 woningen en 36.000m2 voorzieningen. Fruitpacking District beslaat een terrein van zo’n 20 hectare. Hiermee vormt het 75% van de ontwikkeling De Stationstuinen Barendrecht.

Fruitpacking District is veel meer dan zomaar een wijk; het is een levendige gemeenschap die draait om ontmoeten, gezond leven, wonen en werken. De wijk wordt autoluw, waardoor er volop ruimte is voor mensen om samen te komen en te genieten. Met een divers aanbod aan koop- en huurwoningen, van sociaal tot middelduur en in verschillende groottes, is het plan gericht op het aantrekken van een brede doelgroep die hier een thuis zal vinden.

Met een knipoog naar het verleden en een oog op de toekomst, omarmen we binnen de ontwikkeling van stedenbouw en architectuur het motto ‘take food seriously’. Dit uit zich in verschillende aspecten, van eetbaar groen in de openbare ruimte tot moestuinen op het dak en buurtkeukens als bruisende ontmoetingsplekken voor de gemeenschap.

Emborion heeft de eerste stappen naar dit visionaire concept al in gang gezet. Café Clementine, een oase van culinaire beleving, fungeert als het epicentrum van deze smakelijke revolutie. Hier komen mensen samen, worden evenementen gehouden en worden smaken gedeeld. De Robin Food Hub, een ruimte gewijd aan diverse ‘food heroes’, draagt bij aan de levendigheid van de wijk. Fruitbomen, kruiden en groenten vind je al rond Café Clementine en vormen de kiem van het openbare groen dat de wijk zal sieren.

In Fruitpacking District vloeien verleden, heden en toekomst harmonieus samen. Wij zijn er trots op deel uit te maken van deze bijzondere reis naar een duurzame wijk.

Nieuw Reijerwaard

Moderne agro-logistieke locatie in Ridderkerk

In het decennium van de jaren 2010 werd het uitgestrekte terrein van Nieuw Reijerwaard, met een oppervlakte van maar liefst 96 hectare, aangewezen als een waardevolle toevoeging aan het bestaande agrologistieke cluster.

Samen met de aangrenzende bedrijventerreinen kreeg het gebied de veelzeggende naam Dutch Fresh Port, dé draaischijf voor de handel en logistiek in verse producten.

De ontwikkeling van Fruitpacking District markeert een keerpunt in de geschiedenis van Barendrecht en Dutch Fresh Port. De transformatie is niet alleen symbolisch, maar ook praktisch van aard, waarbij de dynamiek van de regio een nieuwe wending neemt. De bedrijven die momenteel gevestigd zijn in het ontwikkelingsgebied van Fruitpacking District, vinden een nieuwe plek op Nieuw Reijerwaard.

Op Kavel F1 op Nieuw Reijerwaard ontwikkelt Emborion een agrologistieke locatie voor Olympic Food Group. Met een innovatief distributiecentrum en modern kantoor wordt dit een toonaangevende locatie op Dutch Fresh Port.